news-details

Big Green Egg, Türkiye'de barbekü kültürünü yeniden tanımlamaya geldi

Dünyanın lider lüks kamado barbekü markası Big Green Egg, Türkiye pazarına girdi. Big Green Egg mutfak meraklılarına konforlu, stil sahibi ve lezzet odaklı bir barbekü deneyimi sunuyor.

1974’ten bu yana barbekü kültürüne yön veren Big Green Egg, mutfak ve banyo gereçleri ile ev aletleri alanında uzmanlaşmış İpek Gıda ile Türkiye pazarına girdi. NASA teknolojisiyle geliştirilen özel seramik yapıya sahip olan Big Green Egg’in Türkiye lansmanı Şef Hakan Özfırıncı’nın yaratıcı dokunuşlarıyla, özel bir barbekü menüsü eşliğinde Leonardo Polonezköy’de gerçekleştirildi.

"Hedefimiz sadece bir barbekü sunmak değil; bir yaşam tarzı sunmak"

Etkinlikte konuşan İpek Gıda Yönetici Ortağı Mustafa Taylan Akdağ, Big Green Egg'in 50'den fazla ülkede satıldığını, yedi farklı boyut seçeneğiyle hem profesyonel şeflerin hem de yemek tutkunlarının ilk tercihi olduğunu belirtti.

İpek Gıda olarak KitchenAid, Emile Henry, Joseph Joseph, Mason Cash gibi mutfak kategorisinde öncü markaların distribütörlüğünü yürüttüklerini belirten Akdağ, bu deneyimi açık hava mutfağına taşıdıklarını ifade etti. Akdağ, "Big Green Egg ile hedefimiz sadece barbekü sunmak değil; kullanıcılarımıza bir yaşam tarzı, bir deneyim sunmak. Bu ürün sadece bir pişirme aracı değil; kaliteli zaman geçirmek, doğanın tadını çıkarmak ve lezzetle bağ kurmak isteyen herkes için tasarlandı. Big Green Egg, tüm barbekü deneyimini baştan tanımlıyor. İster düşük ısıda yavaş pişirin ister kızartın ister tütsüleyin; Big Green Egg ile ızgara, fırınlama, tütsüleme, kızartma, mühürleme yavaş ve hızlı pişirme teknikleri ile mutfakta yapabildiğiniz her şeyi açık havada, çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Dünya kamado barbekü pazarının lider üreticilerinden biri olan Big Green Egg ile biz de ülkemizdeki barbekü kültürünün inceliklerini ortaya koyup yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Lüks barbekü deneyiminde lider marka

Avrupa'da çıkardığı büyük başarı hikayesiyle bugün lüks barbekü kategorisinin lideri olan Big Green Egg, kamado barbekü teknolojisinin modern öncüsü olarak, 1974 yılından bu yana sofralara eşsiz lezzetler ve unutulmaz anılar katıyor. NASA teknolojisiyle geliştirilen özel kil karışımından üretilen seramiği ömür boyu garantili Big Green Egg, mükemmel ısı yansıtma ve üstün yalıtım kabiliyetiyle, nemi içeride tutarak yemeğin tüm lezzetini muhafaza ederek daha lezzetli ve tam kıvamında yemekler sunuyor.

İpek Gıda Hakkında

Mutfak ve banyo gereçleri ile ev aletleri alanında uzmanlaşmış, sektörde önemli bir konuma sahip bir Türk şirketi olan İpek Gıda, KitchenAid, Big Green Egg, Joseph Joseph, Emile Henry, Kilner, Mason Cash, Lock&Lock, Vacu Vin, gibi kendi alanlarında lider markaların Türkiye distribütörlüğünü üstleniyor. Tüm markalarını tek bir perakende çatısı altında birleştirerek Chef&Co adıyla amiral mağazalarını hayata geçiren İpek Gıda, bugün 300’den fazla satış noktası (POS), amiral mağazaları, Horeca kanalı ve bünyesindeki satış sonrası hizmet departmanı ile büyümeye devam ediyor. 2025 yılında kendi markası Dexart’ı piyasaya sunan İpek Gıda, küçük elektrikli ev aletleri kategorisinde pişirme (ızgara ve ızgara tost makinesi), sıcak içecek (çay ve kahve makineleri) ve hazırlık (katı meyve sıkacağı, doğrayıcı) gruplarından oluşan bir ürün gamına sahip.

  Hibya Haber Ajansı